how to make your own website


Om Oss

Lightlift Esystems AB är ett företag som säljer lösningar för underhåll och hantering av svåråtkomliga, energiförbrukande och/eller servicekrävande anordningar som exempelvis belysning, fläktar, luftfilter, högtalare m.fl. 


Företaget erbjuder motordrivna belysningshissar i två koncept.
Båda omfattar hjälpmedel för höjning och sänkning av högt belägna eller svåråtkomliga objekt för enkel, kostnadseffektivt och energieffektiviserande underhåll.  


Historik  

1967
Företaget Elbox AB grundas i avsikt att sälja elektriska fördelningscentraler. Svenska Forsmark blev en av de första stora kunderna.

1980
Sortimentet utökas med belysningshissar. Hos Kungliga Tennishallen, en av de första kunderna, finns än idag några de första installerade hissarna kvar i originalskick.

1995
Företaget söker patent för en nyutvecklad konstruktion kallad ”hissanordning för armaturer i lokaler med stor takhöjd”

1999
Dotterbolaget Lightlift Esystems AB startas av VD Rolf Cederström. Man har vid starten ambitionen att erbjuda lösningar för underhåll av, i första hand armaturer, i lokaler och byggnader med högt i tak. Efter att patentet "Hissanordning för armaturer i lokaler med stor takhöjd " blir Europa-godkänt tar försäljningen av lightlift® fart i Sverige.

1999
Patentet "Hissanordning för armaturer i lokaler med stor takhöjd" blir godkänt för Sverige.

2004
Med Panasonic luxlift® utökar Lightlift Esystems AB nu sitt produktutbud. Dessa punkthissar är idag i drift i mer än en miljon exemplar världen runt. Genom att i sortimentet ha tillgång till både lightlift® och luxlift®kan man nu erbjuda mer flexibla och kundanpassade lösningar.

2005
Patentet blir beviljat i 5 av de ledande industriländerna i EU.

2006
Idag har företaget breddat användningen av produkterna betydligt. Lightlift Esystems motordrivna belysningshissar är nu också efterfrågade för att hantera reklamskyltar, kulisser, högtalare, hästhoppningsramper och mycket annat. Möjligheterna är många och LightLift Esystems kan med sina produkter flexibelt lösa de flesta önskemål och idéer. Målet är att sälja lösningar som ger kunderna säkrare och ergonomiskt bättre arbetsmiljö, effektivare energianvändning och låga underhållskostnader.

2008
Samarbete inleds med Håga Entreprenad AB.  Lightlift Esystems motordrivna belysningshissar hittas idag i industrilokaler, kyrkor, idrottsanläggningar, teatrar, gallerior, offentliga lokaler m.fl. Bolaget, som har sitt säte i Stockholm har till största delen arbetat mot den nordiska marknaden men man har nu även börjat få kunder i övriga Europa.

2012
Håga Entreprenad AB förvärvar Lightlift Esystems AB . 
Efter många års tätt samarbete mellan Håga Entreprenad AB och Lightlift Esystems har nu Håga Entreprenad förvärvat Lightlift Esystems, samtliga patent och inneliggande varulager liksom rätten till varumärket i sin helhet.

Fabriken i Anderstorp är stängd och produktionen i sin helhet är flyttad till egna lokaler i Håga Industriområde i Västerhaninge, där även administrativ del samt service-avdelning huserar.

Vi ser fram emot ett fortsatt gott framtida samarbete med såväl gamla som nya kunder.

Mobirise

                                          www.lightlift.se
                                                 info@lightlift.se
                                                  08-500 100 09
                                             Verkstadsvägen 10
                                          137 37 Västerhaninge

         © Copyright 2017 Lightlift - All Rights Reserved